Aslak Kittelsen

Grill: Traeger Timberline 850
Jobber offshore, far til tvillinger, og driver en av Norges mest besøkte instagramkontoer om grill og BBQ – @ragnarok_norge

 

For Aslak aka. Ragnarok er mottoet «we cook on fire, life is good», så er ingen tvil om at for denne mannen er BBQ blitt en livsstil. Her er vanlig kjøkken så og si byttet ut med grill og pellets-smoker.

BBQ-reisen startet med at Aslak var lei fredagsbiffen, og begynte å se etter nye måter å tilberede maten på. Grillen ble fort favorittverktøyet, og etter en tur til USA med kona oppdaget han low´n slow.

Tilbake i Norge kjøpte han, og broren Eirik en wsm22 og begynte å eksprimentere. Denne ble etterhvert byttet ut med pelletsgrill, og Aslak begynte å fin-tune BBQ teknikken sin til alt fra fisk til kjøtt. Samtidig begynte han sånn smått å dele erfaringene sin på youtube.

I 2015 startet Instagram «eventyret», ved at kona oppmuntret han til å starte en instagramkonto, og poste bildere av grillingen. Det tko fort av og Aslak har idag over 20.000 følger på @ragnarok_norge, og har fått kontakt med likesinnede rundt om i hele verden.

I 2017 fikk han seg Traeger TImberline, som har blitt det nye favorittverktøyet. «Nå som jeg har fått siste skrik har BBQ blitt mye enklere, og jeg kan bruke grillen daglig til å lage middag til familien… akkurat som kjøkkenet bare mye bedre» forteller Aslak.

BBQ og kameratskap er noe denne Pit-mastern setter høyt. «Jeg jobber kontinuerlig med å lage nye oppskrifter til miljøet, og har som mål å få flere til å velge grillen fremfor stekeovnen. Det er jo så mye bedre!!»

Det er vi helt enig i Aslak.

Arne Myhre - kjent fra Montebello camping - Traeger Pro Team

Arne Myhre

Grill: Traeger Timberline 850
Eier også en av Norges kuleste Airstream´s
(President i European Airstream Club)

 

Arne Myhre er en ekte Norsk-Amerikaner, født og oppvokst i New York på det glade 60 tallet. Flere av dere drar nok kjensel på denne sprudlende og BBQ-glade mannen fra tv-serien Montebello camping.

Interessen for matlaging og grilling kom tidlig for Arne Myhre. «Min far var sjømann og min mor jobbet på noen av Amerikas beste restauranter» minnes Norsk-Amerikaneren. Han elsket å være med moren på jobb, og fikk tidlig opp øynene for kokkekunst og gode råvarer.

Interessen for grilling og BBQ startet i 14 års alderen – da første grillen ble innkjøpt for egne opptjente penger. Kullgrillen idag er pensjonert til fordel for en Traeger Timberline 850. «Den gir meg World Class Resultater hver gang» sier han med et smil.

Arne mener selv at han her verdens kuleste hobbyer, og elsker å dele sine opplevelser i sosiale medier og på youtube-kanalen sin.

Gladkokken kjent fra Master Chef - Traeger Pro Team

Jan Henrik Syversen

GLADKOKKEN

Grill: Timberline 850

 

Du kjenner han kanskje fra MasterChef på TV3. Gladkokken eller Jan Henrik Syversen som han egentlig heter,  er en av Norges mest populære mannlige matbloggere, han driver gladkokken.no hvor han lager alt fra Norsk Husmannskost til franske og asiatiske retter.

«Oppskriftene lages med gode råvarer alle får tak i og er fri for fancy kokkeord»  Kvalitet, smak og matglede er fokuset når Jan Henrik deler sine oppskrifter, og at folk liker det han driver med er det ingen tvil om. Han har mye besøk både på bloggen og sosiale medier.

I fjor fikk han seg Traeger grill og har allerede rukket å lage flere spennende oppskrifter til den på bloggen.

Olav Ljone Skogaas

MEATANDMETAL

Grill: Traeger PRO 34

 

Olav er Drammenseren som elsker bibringe, ribbe og andre godsaker fra grillen. Han driver idag Norges tyngste grillblogg Meat and Metal hvor han deler alt han har lært om grilling og BBQ på sine 10 aktive år.

Han er en ekte Pit-master og griller året rundt i all slags vær. «Jeg liker alle typer grillmat, men er ekstra svak for barbecue og braai» sier Olav.

«Mat skal være godt og helst enkelt.  Jeg liker best rene smaker» kommer det fra sjefsgrillern, og det er ingen tvil om at han kan sitt fag. Alt er selvlært gjennom bøker, tv-programmer og ikke minst reising rundt om i verden.

Når Olav ikke jobber med bloggen eller lager grill-podcast, synes han det er stas å fyre opp Traeger´n og invitere venner og naboer.

Chef Jeff fra Wild Fire Foods - Traeger Pro Team

Jeffrey Dyrø

WILD FIRE FOODS

Grill: Traeger Pro 34 og Timberline 850

 

Chef Jeff vokste opp i USA og Asia på 60-tallet og har jobbet som kokk i 30
år i USA og Norge. Hans kjæreste minner er fra kjøkkenet til sin Cherokee og Blackfootbestemor; kokken Anna Mae, hvor han fant sin lidenskap for matlaging.

Hun gav ham oppskriften på sin populære barbecue saus og Jeffrey håndlager
fortsatt den 100 år gamle oppskriften på samme vis som henne.

Barbecue oppstod som kjent i USA i møtet mellom Urfolket, Afrikanere og
Europeere, et nydelig resultat av kunnskapsutveksling mellom tre stolte
kulturer. Chef Jeff er nettopp denne blanding selv, så man kan nesten si at
barbecue saus raser i blodet hans!

Chef Jeff lanserte Wild Fire Foods for å hedre sin bestemor og sin kulturarv. Wild Fire serien hyller disse råvarene, med inspirasjoner fra resten av verden, for som militærbarn tilbrakte Jeffrey mange år i Japan, Thailand,Italia og Mexico, alltid på utkikk etter lokale smaksopplevelser som han tar med seg videre i de mange oppskriftene sine.

Cheff Jeff har nå fått seg Traeger og bruker denne og sine fantastiske produkter til å lage nydelig grillmat på messer og eventer rundt om i Norge.

Ole Martin Alfsen - Traeger Pro Team

Ole Martin Alfsen

Kokk, forfatter og kjent fra TV

Grill: Traeger Pro 34 og Timberline 850

 

Ole Martin har vært Traeger ambasadør siden 2016 og eier idag både en PRO 34 og en Timberline som han bruker til grillingen.

«Traeger er genial! Den er enkel å bruke, og gir et resultat som er både saftig og smakfult»